Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Neumím se ovládat !

Dobrý den, předem děkuji za možnost takovéto formy dotazu jelikož mi není vůbec příjemné o tom s někým hovořit osobně. Stydím se sám za sebe. Můj problém, který velmi často otravuje i mě samotného, spočívá v tom, že se při sebemenším dohadu, ať už s mojí přítelkyní, kamarádem či rodiči dokáži vytočit tak jak jen to jde. Nejde o to, že bych byl násilný, ale okamžitě vybouchnu, začnu křičet a používat vulgární výrazy. Tento problém trápí i mě samotného a chci požádat o radu, jak se takovému chování vyvarovat. Za dobu trvání našeho vztahu s přítelkyní se jednou stalo, že jsem ji dal pod vlivem alkoholu facku. Poté z mé strany následoval pláč, lítost, omluvy a proto aby se to již neopakovalo jsem přestal pít alkohol ve větší míře a nyní si občas dáme skleničku vína. Do restaurací posedět na pivo nechodím a ani jsem nechodil. Trávím příliš mnoho času v zaměstnání a i přes to málo co spolu doma trávíme dokáži být nepříjemný a vulgární. Čím se to dá řídit a brzdit... poraďte mi prosím. Je mi jasné, že v první řadě musím chtít já sám a věřte, že chci. Máme se hodně rádi a nerad bych ji ztratil jen kvůli tomu, že dokáži vybouchnout. Přítelkyně mi sama několikrát řekla, že nejsem špatný člověk, že dokáži milovat být hodný a pozorný ... Pak proběhne výměna názorů a vše je ztracené. Nevím zda-li na to může mít vliv např. i to, že není problém trávit 14 hodin denně v zaměstnání a jen 4 hodiny denně spát a přitom se cítit naprosto odpočatý a v pořádku. Snažím se zjistit co vlastně to moje agresivní a vulgární chování spouští. Zda užívat nějaké léky na uklidnění nebo se naopak jen opravdu zamyslet sám nad sebou ? Dostal jsem ultimátum, že pokud se to nezlepší tak zůstanu sám. A nejde jen o přítelkyni, ale jde i o rodiče, kamarády, spolupracovníky kde se dokáži zachovat opravdu škaredě. Mnohokrát děkuji za Váš čas a radu do života.

Odpovědi na otázku

Dobrý den, vidím velmi pozitivně, že si svůj problém uvědomujete a chcete jej řešit. Jste na nejlepší cestě k tomu, se problému zbavit. Stydět se nemáte žádný důvod. Naopak. Myslím, že "zamyslení se nad sebou" v tomto případě nepomůže. Překonejte ostych a zkontaktujte odborníka (psycholog, psychiatr), který zhodnotí situaci a navrhne, jak nejlépe překonat obtíže, které popisujete.